Påverkansprojekt för ungdomar 12-17 år

Kom med på en påverkansresa med oss - ge dom vuxna råd om barns rättigheter och vad som behövs för att barn och ungdomar på Åland och i Norden ska må bättre

Häng med oss till nordiskt barnforum i Köpenhamn 16 januari 2020. 

Vi uppmärksammar att FN:s barnkonvention fyller 30 år genom att erbjuda upp till 10 åländska ungdomar (kille, tjej, icke-binär) i åldern 12–17 år chansen att delta på ett stort nordiskt evenemang. Där samlas vi tillsammans med ungdomar från åtta länder och självstyrda områden för att ge rekommendationer till beslutsfattare, lära oss av varandra och få verktyg och metoder för fortsatt påverkansarbete.  Vi träffas 9 november i Mariehamn för att förbereda oss (du får mer info om/när du anmäler dig).

När vi kommer hem från Köpenhamn ordnar vi möten och träffar med politiker och beslutsfattare för att dela med oss av vår kunskap, råd och rekommendationer.

Låter det här intressant? Läs mer i vår utförliga inbjudan och informationsbrev som finns här på www.ombudsman.ax och anmäl dig via den här länken https://forms.gle/odTm5iVu2SUk9rgp8.  Senast måndag 21 oktober vill vi ha din anmälan.

Har du frågor så maila eller ring kontaktpersonerna Johanna och Jonna.

För dig (ungdom 12-17 år) som blir utvald att åka så betalar arrangörerna resa, boende och mat. Fickpengar behöver du ordna själv. Vårdnadshavare ska ge sitt godkännande för resan.

Det här är ett initiativ av Nordiskt Ministerråd. Åländska arrangörer är Barnombudsmannen vid Ålands ombudsmannamyndighet och Rädda Barnen på Åland.

 

Kontaktpersoner:

Johanna Fogelström-Duns, tel 018–25565  johanna.fogelstrom@ombudsman.ax

Jonna Varsa, tel 0457-344 8483  jonna@raddabarnen.ax

 

Den här inbjudan riktar sig till ungdomar på Åland i åldern 12-17 år. Vi skickar ut information till elevråden vid alla högstadieskolor på Åland, Rädda Barnens ungdomsgrupp, tidigare barnkonventionspiloter och deltagare i Rädda Barnens workshop i januari 2019 och till SKUNK - skärgårdsungdomarnas intresseorganisation r.f.  Vi informerar på hemsidor, sociala medier och via lokal media. Hjälp oss gärna dela informationen.